diabetes symposium

 

Op donderdag 1 november organiseren JDRF Nederland en de Bas van Goor Foundation een informatieavond over sporten met Type 1 Diabetes in Omnisport Apeldoorn. Er is namelijk nog veel onwetendheid over diabetes type 1 patiënten in combinatie met sport. Deze avond wordt georganiseerd om de naasten van diabetes type 1 patiënten meer tools te geven om met hen in gesprek te gaan.  

Hoewel sporten erg goed is voor mensen met diabetes is het soms lastig om te starten. Er zijn veel dingen om rekening mee te houden: angst voor hypo’s, vragen over wat wel of niet eten en met welke bloedglucosewaarde te starten met sporten. Tijdens de informatieavond in Omnisport worden presentaties gegeven over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van sport en bewegen met Type 1 Diabetes en komen experts met praktische tips.

Ook is natuurlijk oud-volleyballer en Olympisch Goud-winnaar Bas van Goor zelf aanwezig, maar ook klinisch psycholoog en onderzoeker aan het LUMC Dr. Sasja Huisman en meervoudig Nederlands kampioen karate Lydia Mossel. In de pauze kunnen bezoekers rondkijken bij diverse informatiestands.

Deelname is gratis maar aanmelden is verplicht via www.jdrff.nl/sport2018

055 - 368 46 11