Internationale jeugddriedaagse

Elk jaar vindt in Omnisport een uniek sportevenement plaats. 100 jonge renners in de leeftijd van 10 t/m 16 jaar uit binnen- en buitenland gaan drie dagen de wielerbaan op.

De uitgangspunten van dit wielerfestijn zijn leren, trainen en wedstrijden. Winnen heeft hierbij een belangrijke maar ook ondergeschikte rol.Het gaat niet alleen om wedstrijden winnen, maar in de eerste plaats je zelf overwinnen. Immers het rijden op een baan waar de bochten meer dan 42 graden zijn, is al een overwinning op zich. Daarnaast zijn de ouders welkom, maar alleen op de tribune. Alles onder het motto: “Help mij om het zelf te doen.”

Na de kennismaking op vrijdagavond met de baan en elkaar, worden op zaterdag de eerste dernytrainingen gegeven en gaan net als op zondag de eerste wedstrijden van start. Alle wedstrijdvormen worden beoefend, ook minder bekende als de longest lap en de snowball-koers.

De Internationale Jeugddriedaagse is door TV-Plezier gewaardeerd als het beste Jeugdevenement op het gebied van baanwielrennen.

055 - 368 46 11