junioren interland

Al tien jaar vormen de internationale juniorenwedstrijden het paradepaardje van de AR & TV De Adelaar en Libema Profcycling. De samenwerking tussen de organisatoren heeft geleid tot een toonaangevende wedstrijd van Nationale Juniorenselecties.
In 2017 meldden zich maar liefst 13 verschillende landen met hun nationale selectie om deel te nemen aan drie dagen wielersport van het hoogst haalbare niveau in Europa.

Gevarieerd programma
Dit evenement is een echte testcase waar de bondscoaches graag gebruik van maken om aanstormende talenten te zien presteren in het sterkste veld dat men zich kan wensen. Huidige Wereldkampioenen en Olympisch Kampioenen als Elis Ligtlee (NL),Matthijs Büchli (NL), Laura Kenny-Trott (GB) en Amelie Dideriksen (Dan), begonnen aan hun imposante internationale carrière als relatief onbekende renners in dit toernooi.
Het toernooi kent vele disciplines, waaronder de ploegentijdritten en teamsprints waar men in andere toernooien vaak niet aan toekomt.
De kracht van het toernooi is de vrije inschrijving door de landen. Bij andere toernooien mag vaak maar met een beperkt aantal deelnemers worden ingeschreven. In Omnisport zijn landen met 20-24 renners aanwezig, maar soms ook met een enkele renner.
Het format wordt sterk ondersteund door de coaches die weten dat op grond van de aanmeldingen het programma wordt samengesteld.

055 - 368 46 11