zorgbanenmarkt

Op donderdag 14 maart organiseren Aventus en 10 zorginstellingen uit de regio gezamenlijk een zorgbanenmarkt in Omnisport van 11.00 uur tot 16.00 uur.

De banengroei in de zorg zet zich in onze regio flink door. Er zijn veel mensen nodig in de thuiszorg, verpleging en verzorging. Voor mensen met hart voor de zorg zijn er daarom steeds meer kansen en mogelijkheden op bij- en omscholing. De zorginstellingen werken hiervoor samen met mbo-school Aventus. Werkzoekenden, zij-instromers en carrière-switchers die belangstelling hebben om te gaan werken in de zorg- en welzijnssector kunnen op de zorgbanenmarkt terecht voor meer informatie.

De banengroei in de zorg laat ook een grotere belangstelling zien voor opleidingen in de zorg. Afgelopen februari heeft zich 17,4% meer studenten aangemeld voor een studie als verpleegkundige en verzorgende bij Aventus. Dit betreft de studenten die kiezen voor de combinatie Werken en Leren. De mbo-studenten volgen hun opleiding in deeltijd en werken tegelijkertijd bij één van zorginstellingen in de regio. Berry Lodder sectordirecteur bij Aventus, benadrukt de samenwerking met de branche ‘De uitdaging om voldoende en goed opgeleid personeel voor de zorginstellingen te bieden is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van onderwijs en het werkveld. Voor Aventus is daarom de intensieve en nauwe samenwerking met de zorginstellingen in de regio van groot belang. We bieden in onze regio dan ook verschillende samenwerkingsverbanden die aansluiten op de behoefte van zowel student als het werkveld. Kom langs op 14 maart, we denken graag mee voor een passend opleidingstraject.’

De zorgbanenmarkt is voor iedereen die belangstelling heeft voor werken in de zorg. Voor mensen die op zoek zijn naar een baan én voor iedereen die zich wil oriënteren op werken in de zorg. Gediplomeerd, leerling, herintreder, zij-instromer, vrijwilliger of stagiair; je bent van harte welkom!

Deelnemende onderwijsinstelling: mbo-school Aventus
Deelnemende zorg-instellingen: Riwis, Verian, Gelre-ziekenhuis, Klein Geluk, Stimenz, Talma Borgh, HOOG zorg, de Passerel, ‘s-Heerenloo, Atlant, Zorggroep Apeldoorn

 

055 - 368 46 11