Maatschappelijk verantwoord bij Omnisport

Omnisport ziet Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen als het maken van bewuste keuzes om een balans te bereiken tussen people, planet en profit. Op deze manier neemt Omnisport verantwoordelijkheid voor de effecten van haar bedrijfsvoering op mens en natuur.

Als Omnisport maken wij gebruik van een warmte- koudeopslag. Hierdoor kunnen we overtollige energieopslag gebruiken waar nodig. Een ander belangrijk onderdeel van duurzaam ondernemen is bewust omgaan met afvalstoffen die vrijkomen en reduceren wij de opwekking van schadelijke CO2 stoffen door deel te nemen aan “Waste to Energy”: het opwekken van groene stroom uit de verwerking van eigen afval.

Omnisport voert constant veranderingen door om groen te blijven werken en het Green Key Certificaat te behouden! Dit is een internationaal keurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche voor vergader- en congreslocaties, die serieus bezig zijn met duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Maar wat doet Omnisport nu? Binnen de zakelijke- en congresfaciliteiten zijn wij afgelopen jaar overgestapt van disposable naar servies waarmee de hoeveelheid afval aanzienlijk verminderen. Het afval wat tijdens de evenementen nog ontstaat wordt in de nieuwe prullenbakken gescheiden en wordt de hoeveelheid CO2 teruggedrongen door deelname aan het ‘Waste to Energy’- initiatief. Dit betekent dat Omnisport groene stroom opwekt van eigen afval. Daarnaast planten we per evenement dat georganiseerd wordt bij Omnisport vijf bomen in samenwerking met WeForest, een internationale non-profit organisatie gericht op het herstellen van bedreigde bosgebieden in tropische landen.

Omnisport probeert ook op het gebied van catering zo duurzaam mogelijk te zijn. Zo worden er veel biologische producten en streekproducten ingekocht, waaronder de fairtrade koffie van PURO en duurzame food en non-food producten van Eerlijk & Heerlijk.

Gouden Green Key voor Duurzame evenementenlocaties
088 - 9000 390