APELDOORN – In de zomer van 2025 is Omnisport Apeldoorn gastheer van de UCI-wereldkampioenschappen Baanwielrennen voor Junioren. Organisator Libéma Profcycling organiseerde in Omnisport eerder al tal van internationale toernooien, waaronder verschillende EK’s en WK’s voor Elite, maar ook het EK Baanwielrennen voor beloften. De datum van het toernooi voor de generatie van de toekomst wordt later definitief bekend gemaakt.

In samenwerking met de gemeente Apeldoorn, de provincie Gelderland, het Ministerie van VWS, de KNWU en wielervereniging ARTC de Adelaar organiseert Libéma Profcycling dit grootste toernooi voor Junioren.

“De internationale toernooien voor de Junioren zijn erg belangrijk voor de ontwikkeling van de sport. Al jaren komen de beste Junioren vanuit de wereld naar Apeldoorn voor de Interland Junioren. Grote kampioenen hebben tijdens de Interland Junioren kennis gemaakt met de wielerbaan in Apeldoorn. Dat wij nu dan ook het WK Junioren mogen organiseren past, een jaar na de Olympische Spelen in Parijs, perfect in het opleidingstraject van de nieuwe potentiële Olympische toppers van de toekomst. ” Aldus Rens Kamphuis van Libèma Profcycling.

 

(persbericht Libéma Profcycling)
(Fotograaf: Gert Bonestroo)

088 - 9000 390