Welkom bij Omnisport!

Omnisport Apeldoorn behoort tot een van de meest multifunctionele evenementenlocaties in Midden-Nederland. In het imposante en inspirerende complex beoefent de Nederlandse top hun sport.

Omnisport Apeldoorn is echter meer dan een sportaccommodatie! Naast een wielerbaan, topsporthal, atletiekbaan zijn er diverse volledig ingerichte vergader- en subruimtes beschikbaar. Hierdoor biedt Omnisport een unieke setting met de wow-factor en perfecte ambiance voor al uw congressen en bijeenkomsten.

Alle ruimtes hebben een eigen identiteit van de immense Wieler- en Atletiekhal met het middenterrein en vaste tribune met circa 5.000 zitplaatsen tot de Topsporthal met tevens vaste tribune en flexibele wanden. Door deze unieke ambiance is Omnisport Apeldoorn geschikt voor productpresentaties, bedrijfsfeesten en andere business to business activiteiten.

Omnisport is onderdeel van Libéma

Met 11 locaties verspreid door heel Nederland is er binnen Libéma Beurzen en Evenementen altijd een geschikte locatie voor ieder evenement. De mogelijkheden bij Libéma zijn eindeloos en dit wordt binnen Omnisport dubbel en dwars waargemaakt. Ga naar organiseren bij Libéma voor een kijkje bij de overige Libéma locaties.

Bij Omnisport reiken niet alleen de sporters naar het allerhoogste, ook bedrijven en organisatoren doen dat. De locatie is bijzonder veelzijdig op het gebied van ruimte, maar zeker ook op het gebied van styling, licht, geluid en audiovisuele techniek. Dit maakt de locatie geschikt voor een veelzijdigheid aan evenementen.

Geschiedenis

12 oktober 2000 was de dag dat het besluit werd gemaakt om het Omnisportcentrum, kortweg Omnisport genoemd, te gaan bouwen. Een multifunctioneel gebouw, dat zich voornamelijk richt op wielrennen, atletiek en volleybal. De steun van de Koninklijke Wieler Unie en de Atletiek Unie heeft hier een grote rol in gespeeld. Het was voor de Gemeente Apeldoorn van groot belang om de A-status te krijgen, alleen met die status mogen er zowel Europese als Wereldkampioenschappen georganiseerd worden.

Meer weten over de hoogtepunten en de uiteindelijke oplevering van het complex? Klik dan op onderstaande knop.

Meer informatie

MVO bij Omnisport

Omnisport/Libéma ziet Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) als het maken van bewuste keuzes om een balans te bereiken tussen people, planet en profit. Omnisport heeft als evenementenlocatie een duurzaamheidscertificaat behaald, genaamd de Green Key.

Bekijk maatregelen

Meer over Green Key

Omnisport als Vergaderlocatie

Omnisport heeft sinds 2021 meerder vergaderruimtes en een congrescentrum in sportieve sferen gerealiseerd. In 2022 leverde dit meteen een YOIN Excellent Meeting Places certificering op. Daarmee is Omnisport beoordeeld op zo’n 375 checkpunten die bijdragen aan een kwaliteitslabel voor congrescentra en evenementenlocaties.

Meer over YOIN

Organiseer vergadering

088 - 9000 390