Over Ons

Omnisport Apeldoorn is dé locatie voor (top)sport, meetings & events.

Met de 250 meter (A-status) Wielerbaan, de Indoor Atletiekbaan en de Topsporthal is Omnisport samen met de vele vergader- en congresfaciliteiten en het bruisende sportcafé de grootste topsportaccommodatie van Noord-Oost Nederland.

In 2008 openden wij onze deuren en sinds die tijd hebben al vele (topsport) evenementen gebruik gemaakt van onze faciliteiten. Omnisport Apeldoorn heeft de A-status. Hiermee zijn wij de enige accommodatie in Nederland waar Europese en Wereldkampioenschappen baanwielrennen en atletiek mogen worden gehouden en daar zijn wij bijzonder trots op!

Geschiedenis

Op 12 oktober 2000 werd het besluit genomen om Omnisport te gaan bouwen. De visie van een multifunctioneel gebouw, dat zich voornamelijk richt op wielrennen, atletiek en volleybal, kreeg in 2008 dan eindelijk zijn vorm. De steun van de Koninklijke Wieler Unie en de Atletiek Unie heeft hier een grote rol in gespeeld.

Apeldoorn Oost werd gekozen als de locatie voor het gebouw, vlakbij de voetbalvereniging WSV, waarna de inrichting voor de plannen in 2001 zijn bepaald. In 2003 werd het effect Rapportageplan afgerond en in 2005 was het bestemmingsplan tot stand gekomen. Sindsdien is de Voorwaarts de vestigingsplaats voor Omnisport.

Op 24 november 2006 is de bouw begonnen van het Omnisport, waarna het in 2008 haar deuren opende.
Sindsdien zijn er mooie evenementen georganiseerd in het Omnisport: het WK Baanwielrennen in 2011 en 2018 zijn daar een mooi voorbeeld van. Zo was het ook in 2016 het startpunt van de Giro d’Italia.

055 - 368 46 11