Wie sporten er bij Omnisport

Omnisport Apeldoorn verleent zich ook als thuisbasis van diverse sportclubs. Het hele jaar door vinden er diverse trainingen plaats van verschillende sportdisciplines. In de Topsporthal vinden er voornamelijk volleybaltrainingen plaats van Volleybalvereniging SV Dynamo en Stichting Top Dynamo. Daarnaast trainen ze ook voor Baton Twirling in de Topsporthal. In het winterseizoen komt de groep van de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond eveneens in de Topsporthal trainen.
Op de wielerbaan vinden er voornamelijk trainingen van de Koninklijke Nederlandse Wielren Unie plaats. TeamNL, bestaande uit onder andere Jeffrey Hoogland en Harrie Lavreysen, trainen hier dagelijks. In de periode van oktober tot en met januari is ook de Apeldoornse Ren- en Toeristenvereniging De Adelaar dagelijks te vinden op de wielerbaan. Talentvolle sporters van RTC Baan Stedendriehoek groeien binnen Omnisport op tot volwaardige topsporters.
In de atletiekhal (omringd door de wielerbaan) en in de catacombe, trainen in de periode van oktober tot en met februari dagelijks diverse atletiekverenigingen zoals Atletiekvereniging AV’34, AV PEC 1910, Sotra en atleten die zijn aangesloten bij Stichting Apeldoorn Atletiekstad.

In 1933 werd Wielervereniging de Adelaar opgericht door een aantal Apeldoornse liefhebbers van de wielersport. Inmiddels fietsen veel van de leden niet alleen op de weg maar ook op de baan. In Omnisport worden de clinics, trainingen en opstapavonden verzorgd door deze enthousiaste club.

Op de website van de Adelaar is hun volledige agenda te zien met trainingstijden en dagen.

Omnisport is de thuisbasis van Volleybalvereniging SV Dynamo. De club telt bijna 700 leden van alle leeftijden en alle niveaus.  De vereniging is ambitieus en streeft ernaar om op alle landelijke niveaus uit te komen. Het clubhuis van SV Dynamo, het Dynamocafé, is gehuisvest in Omnisport.

Zowel Heren 1 als Dames 1 van Stichting Top Dynamo trainen in Omnisport.

Op de website van SV Dynamo is meer informatie te vinden over de vereniging en bijvoorbeeld het wedstrijdschema.

In de winter verhuizen de leden van Atletiekvereniging AV’34 hun trainingen naar Omnisport. De trainingen vinden van oktober t/m maart plaats op dinsdag- en donderdagavonden.

Baan Atletiek is onderverdeeld in de volgende groepen:

  • Pupillen
  • C Junioren
  • D Junioren
  • A & B junioren, Senioren en Master
  • G Atletiek

Op de website van AV’34 is hun volledige agenda te zien.

De Zwolse atletiekvereniging AV Pec 1910 heeft in de geschiedenis vele topatleten gekend en hoopt in de toekomst vele toppers te kunnen opleveren. De vereniging is er voor sporters op alle niveau’s. Voor beginnende hardlopers, jonge pupillen, wedstrijdatleten, studenten, wegatleten, meerkampers, springers, werpers, sporters met een handicap, sprinters en ook voor leden die het aan anderen mogelijk maken te kunnen sporten.
In Omnisport organiseert de vereniging jaarlijks indoor wedstrijden voor Senioren en Masters, Junioren A en B en Junioren C.

Meer informatie is te vinden op de website van AV PEC 1910.

De KNWU is de overkoepelende sportbond van en voor de wielersport in Nederland. De KNWU is er voor de top-, wedstrijd- en breedtesport en heeft als doel iedereen in Nederland beter te leren fietsen.

Omnisport is trainingslocatie van de KNWU selectie.

Meer informatie: www.knwu.nl

Omnisport is één van de Regionale Trainingscentra van de KNWU voor Categorie 7 renners, Nieuwelingen en Junioren. Een Regionaal Trainingscentrum (RTC) heeft als doel om talent te herkennen en ontwikkelen. Er wordt getraind onder leiding van ervaren trainers die niet alleen aandacht hebben voor prestaties op de baan maar ook stil staan bij het leven als topsporter.

Meer informatie, over Omnisport als RTC Stedendriehoek  is te vinden op de website van de KNWU.

088 - 9000 390