Apeldoornse medailleregen in Tokio: dé topsportstad van Nederland

06 augustus 2021

Het blijft maar medailles regenen voor Apeldoorners op de Olympische Spelen. Vandaag was het weer raak, met goud voor Harrie Lavreysen en zilver voor Jeffrey Hoogland. Apeldoorn floreert in Tokio als dé topsportstad van Nederland. ,,,Wie had dit jaren geleden gedacht? Fantastisch!”

“Kijk. Daar hangen ze. Ik ben apetrots op ze.” Met een grote grijns op zijn gezicht wijst Peter Bourgonje naar een ingelijste foto van Jeffrey Hoogland, Harrie Lavreysen en Roy van den Berg. De drie ingeburgerde Apeldoorners die eerder deze week een gouden plak wonnen op het onderdeel teamsprint, samen met teamgenoot Matthijs Büchli.

Museum

De foto hangt in het kantoor van Bourgonje. Hij is sinds de opening van Omnisport beheerder van de topsporthal. Zelf noemt hij ‘zijn’ ruimte liever anders. ,,Dit is het Omnisport-museum. Alles wat hier hangt, heb ik in de afgelopen 13,5 jaar verzameld. Daar ben ik zuinig op.” Weer glundert het gezicht van Bourgonje. Eerder vandaag zag hij Lavreysen goud winnen in de sprintfinale. Hij troefde Hoogland af, die het met zilver moest doen.

 ,,Dan schreeuw ik voor de tv net zo hard mee”, lacht Bourgonje. ,,Het is echt geweldig wat ze presteren. Ongekend gewoon. Heel speciaal.’’ Met de medailles van Lavreysen en Hoogland komt het aantal medailles van de baanwielrenners immers al op 4. Eerder was er goud voor de baanwielrenners bij het onderdeel teamsprint en voor Shanne Braspennincx op de keirin.

Vandaag kwamen er dus twee bij en het kan morgen nog mooier worden: dan gaan Lavreysen en Büchli van start op de keirin. Ook daar zijn de medaillekansen groot. Zo kleurt ook Apeldoorn automatisch goud: zowel Lavreysen, Van den Berg als de tortelduifjes Hoogland en Braspennincx wonen hier.

 

Lees hier het hele bericht.

 

088 - 9000 390