EK BAAN APELDOORN ONTVANGT DE ABSOLUTE WERELDTOP

Behalve de Nederlandse sterren als de huidige wereldkampioenen Kirsten Wild, Amy Pieters, Jan Willem van Schip, Harrie Lavreysen en Matthijs Büchli is ook de internationale concurrentie op volle oorlogssterkte present met renners die hun sporen op de baan en de weg al verdienden en tekenden voor Olympische, mondiale en continentale successen. Met toppers als olympisch baankampioen (en Europees kampioen op de weg) Elia Viviani, Laura Kenny (voorheen Trott), Bryan Coquard, Gregory Baugé, Amalie Dideriksen, Jolien D’hoore, Jason Kenny en Denis Dmitriev kan het publiek in Apeldoorn deze kampioenen van nabij in actie zien.

De inschrijvingen puilden dan ook uit voor dit toernooi. 315 renners uit 26 landen komen van 16 tot en met 20 oktober in actie in Omnisport Apeldoorn, waar in het voorjaar van 2018 het wereldkampioenschap op de piste plaats vond. Ook waren er al eerder edities van de Europese titelstrijd en wereldbekers op de piste en niet te vergeten WK’s Para-Cycling te aanschouwen in deze Gelderse gemeente. Organisator Libéma Profcycling tekende zeer recent ook nog voor de Europese kampioenschappen in het veld (Rosmalen 2018) en op de weg (Alkmaar 2019).

Rocco Cattaneo is als president van de UEC dan ook bijzonder te spreken over het komende Europees Kampioenschap op de baan. “Het enthousiaste Nederlandse kennerspubliek kan uitkijken naar een kampioenschap waar veel van de huidige baansterren stralen. Uit het baancircuit komen veel van de huidige wielersterren en laten we niet vergeten dat op de Olympische Spelen in Rio 2016 negen van de tien titels werden veroverd door Europese coureurs. Er staat dus iets op het spel.”

De voorverkoop van het EK is inmiddels in volle gang. Wil je ook zeker zijn van een mooie zitplaats om de Nederlandse en buitenlandse baantoppers aan te moedigen? Koop je ticket dan hier: https://ekbaanwielrennen.nl/tickets/ Tickets voor een hele dag zijn te koop vanaf €15,- en kinderen vanaf €10,-.

Foto: Gert Bonestroo

088 - 9000 390