Fenomenale Femke Bol opnieuw naar een wereldrecord

Femke Bol heeft bij de NK atletiek in Apeldoorn opnieuw een wereldrecord gelopen op de 400 meter indoor. Gedragen door het publiek won ze de nationale titel in 49,24 seconden, tweehonderdste sneller dan vorig jaar bij het NK. Toen verbeterde ze het 41 jaar oude wereldrecord van de Tsjechische Jarmila Kratochvilova.

Toptijden in een uitverkocht Omnisport
Bol veroverde met haar recordtijd voor de vijfde keer de nationale titel op de 400 meter indoor. Lieke Klaver eindigde evenals vorig jaar als tweede. Met een tijd van 50,10 verbeterde ze haar persoonlijk record. De derde plaats was voor Cathelijn Peeters in 52,08. Eveline Saalberg eindigde als vierde in 53,51. Deze nummers een tot en met vier vormden vorig jaar ook de ploeg die op de 4×400 meter in Boedapest de wereldtitel in de buitenlucht veroverde.

Bol had deze winter haar goede vorm al twee keer eerder getoond met toptijden: ze liep eerder naar 49,69 en 49,63 seconden. Dat waren al de beste seizoenprestaties wereldwijd. Ze is tot dusver de enige atlete in de wereld die dit jaar de 400 meter indoor onder de 50 seconden heeft gelopen.

De twee rondes in een bomvol uitverkocht Omnisport waren hartverwarmend mooi. Niet alleen vanwege de kracht, snelheid en souplesse van de stijlvolle koploper, maar ook door Lieke Klaver, die andere wereldtopper op dit onderdeel. Klaver bleef lang in de buurt van Bol en liet zelf ook een nieuw persoonlijk record noteren (50,10). De twee Nederlandse atletes voeren dit seizoen de wereldranglijst indoor aan. Over twee weken zijn de wereldkampioenschappen indoor in Glasgow.

Bron: Atletiekunie

Fenomenale Femke Bol opnieuw naar een wereldrecord

088 - 9000 390