GOLDEn league uitgesteld

Persbericht Nevobo
17 maart 2020

De Europese Volleybalconfederatie CEV heeft besloten voorlopig alle competities uit te stellen. Dat heeft effect op meerdere Nederlandse sporters en nationale teams. De European Golden League waar de Lange Mannen van bondscoach Roberto Piazza aan mee zouden doen, is uitgesteld. Evenals de Europacups en de EK-kwalificatie voor jeugdteams. CEV-president Aleksandar Boričić benadrukt dat dit besluit, hoe zwaar en hard ook, nu genomen moest worden

Dit besluit komt nadat zij hebben gezien dat de pandemie van het coronavirus (Covid-19) binnen Europa zodanig is verspreid dat regeringen hebben besloten de noodtoestand af te kondigen. Ook nationale competities zijn stil komen te liggen, of zijn zelfs afgelast. De FIVB heeft de Nations League al verplaatst tot na de Olympische Spelen.

European Golden League
Het Nederlands mannenteam zou de Golden League dit jaar aanvangen op 23 mei met een thuiswedstrijd tegen Estland in Omnisport Apeldoorn. Deze competitie is nu tot nader order uitgesteld. Er is geen indicatie gegeven of en wanneer de league kan plaatsvinden. De groepsfase met ook wedstrijden tegen Wit-Rusland en Oekraïne zou tot en met 13 juni duren. Fans die al kaarten hadden gekocht voor de drie thuiswedstrijden (23 mei, 27 mei en 13 juni) krijgen spoedig bericht over een oplossing rondom de kaartverkoop.

De ontwikkelingen rondom het coronavirus volgen elkaar nu snel op. Wij informeren jullie allemaal zo spoedig mogelijk over alle gevolgen.”

Lees hier het hele bericht.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

088 - 9000 390