Interland Junioren

Van vrijdag 17 t/m zondag 19 januari jl. heeft de Interland Junioren bij ons plaatsgevonden. Een fantastisch evenement georganiseerd door wielervereniging De Adelaar in samenwerking met Libéma Profcycling.
Tijdens de Madison mannen is er door een onderling verkeerd uitgevoerde wissel een valpartij ontstaan waarbij een Deense renner vervelend viel. Tijdens de valpartij heeft het metaal van zijn fiets het hout van onze baan beschadigd, waar hij overheen gegleden is.

Wij zijn blij om te horen dat het met de Deense renner goed is afgelopen. Organisator Hans van Bon heeft vanochtend met de moeder van de Deense renner gesproken en verteld het volgende:
“Vermoedelijk gaat hij vandaag al naar huis. Daar wordt nog naar gekeken. Ze wilde alle mensen die geassisteerd hebben om hem zo goed en rustig mogelijk te helpen buitengewoon danken. Nog wel pijn, maar verder gaat het goed en het ziet er niet naar uit dat hij er iets aan over houdt, aldus zijn moeder.
Hij weet nog precies wat er gebeurde: inderdaad is hij achter zijn fiets aan gegleden die hoog opstuiterde en de beschadiging op de baan veroorzaakte. Dat kon hij al glijdend niet ontwijken.”

Het vervelende voorval staat los van de kwaliteit van de wielerbaan, die een veel betere kwaliteit heeft dan de oude baan. Bij de huidige baan komen nog maar weinig splinters voor bij valpartijen.

De trainingen die voor vanavond en de rest van de week gepland staan kunnen gewoon plaatsvinden.

Foto: Gert Bonestroo

088 - 9000 390