Omnisport Apeldoorn als partner van Koning van de Kilometer bij recordpoging

Op dinsdag 31 oktober zal Jeffrey Hoogland – viervoudig Europees- en Wereldkampioen op de kilometer – een aanval doen op het wereldrecord in Mexico. Het huidige record van 56,303 seconden staat al tien jaar op naam van de Fransman François Pervis. 

‘’Er is geen twijfel dat Jeffrey mijn record kan verbeteren. Nu heeft hij de kans om een tijd neer te zetten die nooit meer wordt verbeterd. Ik ben vereerd als hij mijn opvolger wordt. Hij is de beste ter wereld en hij verdient het’’, aldus Pervis. 

Na het succesvol verdedigen van zijn wereldtitel(s) in Glasgow is de topsporter direct in voorbereiding gegaan op zijn thuisbasis Omnisport in Apeldoorn. De recordpoging vindt plaats op de op 1800 meter hoog gelegen befaamde wielerbaan van Aguascalientes, waar al meerdere pogingen zijn gevestigd én gesneuveld. Innovatiepartner AGU werkt hierdoor aan de ontwikkeling van het snelste pak voor deze omstandigheden. 

Hoogland: ”Als topsporter ben je altijd bezig om jezelf te verbeteren. Ik wil de grens op de kilometer verleggen en dit record graag op mijn naam zetten. Jezelf uitdagen, weg uit je comfortzone, op zoek naar iets waar nooit eerder iemand is geweest, geeft mij een enorme kick. Ik ben alle partners, die mij deze kans gunnen en het mogelijk maken, zeer dankbaar”. 

Het wereldrecord is voor Hoogland niet alleen een prachtige toevoeging aan zijn mooie overwinningen, maar is ook een belangrijk onderdeel in zijn voorbereidingen naar de Olympische Spelen 2024 in Parijs. Hoogland won eerder al Olympisch goud in 2021 met de Nederlandse sprintploeg en hij behaalde individueel het zilver in Tokio. 

Voorafgaand aan zijn vertrek op maandag 23 oktober is Jeffrey, zoals altijd, te vinden op de wielerbaan bij partner Omnisport, waar er een kort persmoment zal plaatsvinden. De recordpoging zal voor de thuisblijvers te volgen zijn via een livestream via het AD.   

088 - 9000 390