Omnisport blikt terug op EK Baanwielrennen 2024

Van 10 tot en met 14 januari vormde Omnisport de arena voor het EK Baanwielrennen. Atleten uit heel Europa kwamen naar Apeldoorn met maar één doel: de snelste zijn. Het publiek kon rekenen op wedstrijden vol indrukwekkende manoeuvres en spannende momenten. Op de volle tribunes werd zichtbaar genoten van de prestaties van de topsporters. De Europese kampioenschappen waren de laatste grote kampioenschappen voor de Olympische spelen van Parijs.

Officiële aftermovie door Eurotrack 2024

Baanwielrenners lieten zich van hun beste kant zien
Tijdens het EK Baanwielrennen bij Omnisport werden indrukwekkende prestaties geleverd. Zo ook door het Nederlandse team. In totaal wist Nederland 6 medailles te veroveren, waarvan 3 goud, 1 zilver en 2 brons. Harrie Lavreysen speelde een hoofdrol tijdens de Europese kampioenschappen. Hij wist als enige in Nederlander 3 gouden medailles te veroveren op verschillende onderdelen. Andere prijswinnaars waren Roy van den Berg, Tijmen van Loon, Jeffrey Hoogland, Daan Koop, Kyra Lamberink, Steffie van der Peet en Hetty van de Wouw. Lees hier meer over het EK Baanwielrennen.

Omnisport en baanwielrennen
Het was niet de eerste keer dan het EK Baanwielrennen bij Omnisport Apeldoorn plaatsvond. Zo wist het evenement ook in 2011, 2013 en 2019 zijn weg naar Gelderland te vinden. Door haar A-status is Omnisport Apeldoorn de enige locatie in Nederland waar Europese en Wereldkampioenschappen gehouden mogen worden.

Volgend jaar staat er opnieuw een EK bij Omnisport gepland. Van 6 tot en met 9 maart 2025 komen sporters uit heel Europa bij elkaar voor het EK Indoor Atletiek.

088 - 9000 390