Succes van 1931 Congrescentrum dient als lichtend voorbeeld binnen Libéma

21 juni 2021

Alhoewel het 10-jarig bestaan van 1931 Congrescentrum in 2020 naar de achtergrond werd gedrongen door de coronapandemie, zaten ze bij de aan de Brabanthallen in Den Bosch grenzende locatie de afgelopen tijd zeker niet stil. Zo werden met Studio 1931 en Studio 1931 XL twee instapklare high-end tv-studio’s ingericht. Het zakelijke succes en de verdere ontwikkeling van Congrescentrum 1931 dient binnen het Libéma-concern als lichtend voorbeeld. De formule wordt nu immers ook doorgevoerd bij Expo Haarlemmermeer en Omnisport Apeldoorn.

Libéma-manager Beurzen & Evenementen, Esmé Stoffelen, kijkt nog even terug op het afgelopen jaar: “2020 is door corona heel anders verlopen dan we allemaal gedacht en gehoopt hadden. Toch zijn we als team positief gebleven. Daar zijn mooie dingen uit voortgekomen. Omdat we onszelf goed op de hoogte stelden van alle nieuwe regelgeving rond corona konden we onze opdrachtgevers goed bijstaan. Bijvoorbeeld door het organiseren van ‘het nieuwe congres’. Want wij wisten heel vlug precies hoe dat eruit moest zien op 1,5 meter en konden snel schakelen. Uiteindelijk hebben we in september nog enkele  congressen gedraaid met ruim 450 aanwezigen op 1,5 meter afstand. Rijk zijn we er niet van geworden, maar zo bleven we wel lekker bezig en het bracht de nodige creativiteit naar boven.”

Tv-studio’s

Goed voorbeeld daarvan is volgens Stoffelen het inrichten van twee speciale studio’s die een belangrijke rol speelden bij de ontwikkeling van online en hybride evenementen in combinatie met de vele vierkante meters en talloze ruimtes die 1931 nog meer herbergt. “Gedurende de coronacrisis werd online steeds belangrijker. Daarom realiseerden we al snel een kleine tv-studio van waaruit online en hybride events werden gemaakt. Dat bleek al snel een schot in de roos want online werd alsmaar groter. Daarom hebben we toen samen met onze partners de grotere 1931 Studio XL gebouwd. Die beschikt over drie settings: een desksetting, huiskamersetting en talkshowsetting waarbij het heel eenvoudig is om de huisstijl van de opdrachtgever door te voeren. Doordat onze locatie enorm ruim van opzet is, kunnen en konden we medewerkers en gasten van de online en hybride projecten veilig en met de juiste hospitality op 1,5 meter ontvangen.”

Stoffelen verwacht dat nu we langzaamaan weer terugkeren naar het ‘oude normaal’ live bijeenkomsten weer de boventoon zullen gaan voeren: “Maar de stap naar online en hybride is nu wel veel gemakkelijker geworden. Daarom blijven de studio’s sowieso staan zolang er behoefte aan is bij onze opdrachtgevers.”

 

Lees hier het hele bericht.

 

Zelf een congres organiseren, maar dan in Omnisport Apeldoorn? Bekijk hier de mogelijkheden!
088 - 9000 390