Via Limburg en Madrid naar EK Baan Apeldoorn

Kirsten Wild was de afgelopen week één van de hoofdrolspeelsters in de Boels Ladies Tour, de belangrijkste rittenwedstrijd voor vrouwen van Nederland. Ze greep met twee tweede plaatsen net naast een dagzege, maar droeg wel de bollentrui en nam uiteindelijk de sprinttrui mee naar huis. De wedstrijd was bovendien een belangrijke investering richting het EK Baanwielrennen in Apeldoorn (16-20 oktober). Het EK is een zeer belangrijk moment in het Olympische kwalificatietraject voor Tokyo 2020.

Ze had graag gewonnen in de Boels Ladies Tour en was er in Weert en Gennep met twee tweede plekken dichtbij. Het was echter Nederlands kampioene Lorena Wiebes die haar tot twee keer toe wist te verslaan. De andere sprintkansen werden door valpartijen om zeep geholpen. Wild was blij dat ze voor haar team toch een eindtrui in de wacht kon slepen bij de laatste huldiging in Arnhem. De Overijsselse rijdt zondag nog de Madrid Challenge en sluit dan haar wegcampagne af.

De veroverde truien voelden niet per se als troostprijs voor de voor de gemiste sprintkansen in Weert en Gennep. „Nee. Deze koers volgt op een periode van vakantie en hierna is het EK Baan in Apeldoorn mijn grote doel halverwege oktober. Lorena Wiebes is een heel sterke sprintster, dus die versla ik niet als ik niet in optimale vorm ben. Deze wedstrijd paste goed in mijn schema. De schijnwerpers staan er meer op dan tijdens een etappekoers in het buitenland, maar dat is prima zo.”

Het EK in Apeldoorn is een wedstrijd waar Wild van 16 tot en met 20 oktober weer in haar beste doen wil zijn. “Uiteraard wil ik daar goed zijn. En niet alleen omdat op dit toernooi belangrijk is in het traject van de Olympische kwalificatie voor Tokyo 2020. Het gaat toch ook om een kans om voor eigen publiek op jacht te gaan naar Europese titels. Dat telt ook zwaar bij mij. Het is fijn dat ik me in de Ladies Tour en Madrid – dankzij het wedstrijdtempo – nog extra in vorm kon rijden voor Apeldoorn.”

088 - 9000 390