Baanwielrenclinic Ride Against ALS

Deze baanwielrenclinic is bedoeld om zoveel mogelijk geld op te halen voor Stichting ALS Nederland.

Team “Niets doen is geen optie” doet op 13 juni 2024 mee aan de TourduALS voor Monique, Tim en Leo. Helaas is Tim overleden aan ALS, maar Monique en Leo zijn er gelukkig nog. Vorig jaar beklom dit team samen met Monique al de Mont Ventoux in de strijd tegen ALS. Monique werd, samen met haar man Maurice, in een tandemligfiets door dit team geduwd om te top van de Mont Ventoux te bereiken. Dit jaar gaan ze niet meer fietsend, maar wandelend de berg op. Monique kan inmiddels niet meer lopen en zal onder begeleiding van dit team in een rolstoel naar de top van de berg gebracht worden.

Tour du ALS wordt georganiseerd om geld in te zamelen voor de strijd tegen ALS, waaraan jaarlijks veel mensen overlijden. Er is op dit moment nog geen medicijn of behandeling tegen ALS. Daarvoor is meer onderzoek nodig en dat kost veel geld. Voor Monique komt een medicijn of behandeling te laat, maar ze wil graag waardevol zijn voor wie in de toekomst nog ALS krijgt.

Samen met De Adelaar, Omnisport Apeldoorn en Zeevat Hypotheken en Verzekeringen wordt deze clinic georganiseerd. Deelnemer Robbert Speek van Infinite Growth zit in de organisatie, De Adelaar verzorgt de baanwielrenclinic, Omnisport stelt de locatie en horeca ter beschikking. Zeevat Hypotheken en verzekeringen doneert het buffet. Daarnaast is er nog een presentatie vanuit de TourduALS door Marian van Eldik.

088 - 9000 390