Interland Junioren

Interland Junioren

Interland Junioren is na de Wereldkampioenschappen inmiddels een van de grootste toernooien voor junioren op de baan. Net als voorgaande jaren worden de wedstrijden weer verreden volgens een ander “format” dan gebruikelijk bij internationale toernooien. Ook benieuwd naar de ‘’Next generation’’ wereldkampioenen uit diverse landen? Kom dan van 6 t/m 8 januari 2023 naar Omnisport Apeldoorn!

Dit evenement is een echte testcase waar de bondscoaches graag gebruik van maken om aanstormende talenten te zien presteren in het sterkste veld dat men zich kan wensen. Huidige Wereldkampioenen en Olympisch Kampioenen als Matthijs Büchli (NL), Laura Kenny-Trott (GB) en Amelie Dideriksen (Dan), begonnen aan hun imposante internationale carrière als relatief onbekende renners in dit toernooi.
Het toernooi kent vele disciplines, waaronder de ploegentijdritten en teamsprints waar men in andere toernooien vaak niet aan toekomt.
De kracht van het toernooi is de vrije inschrijving door de landen. Bij andere toernooien mag vaak maar met een beperkt aantal deelnemers worden ingeschreven. In Omnisport zijn landen met 20-24 renners aanwezig, maar soms ook met een enkele renner.
Het format wordt sterk ondersteund door de coaches die weten dat op grond van de aanmeldingen het programma wordt samengesteld.

088 - 9000 390