Feestelijke heropening gerestyled Omnisport met Olympisch kampioenen

Apeldoorn, 7 oktober 2021 – De Apeldoornse wethouders Nathan Stukker en Wim Willems zullen samen met journalist en presentator Erik Dijkstra en Olympische baanwielrenners Jeffrey Hoogland en Shanne Braspennicx op 11 oktober de aftrap geven van de heropening van een vernieuwd en uitgebreid Omnisport.

De afgelopen maanden is er een nieuwe congresfaciliteit gerealiseerd en zijn de publieksruimten gerestyled. Hierdoor kunnen er tot 400 personen plenair samenkomen naast de (top)sportactiviteiten die dagelijks in de multifunctionele sportaccommodatie plaatsvinden.

A-status

Omnisport is een van de weinige topsportlocaties in het land die is beloond met de A-status en het is de enige accommodatie in Nederland die geschikt is voor het organiseren van Wereld- en Europees kampioenschappen baanwielrennen. Ook op het gebied van atletiek en volleybal vinden hier wedstrijden plaats op het allerhoogste wereldniveau.

1″Dankzij de vernieuwingen vindt er nog meer een versmelting plaats tussen sport en de zakelijke markt”, vertelt Jeroen Dona, directeur van de Beurzen en Evenementendivisie van Libéma, de exploitant van Omnisport. “We bieden hier moderne ruimtes voor zakelijke activiteiten, congressen, beurzen en ander soortige evenementen, vanuit waar de mensen zicht hebben op de banen en de trainingen van sporters – van reguliere teams tot de Olympische ploeg. Dat maakt het echt uniek.”

Restyling

De afgelopen maanden zijn de ruimtes gerestyled in sportthema’s, inclusief sportbelijning op de vloeren en interieur-elementen die een link met sport hebben. Dona: “De nieuwe ruimtes zijn met name geschikt voor congressen tot 400 personen. Deze kunnen gewoon naast alle sportactiviteiten draaien en zitten de grote sportevenementen ook niet in de weg. Het is echt een toevoeging voor Omnisport.”

Wethouder Wim Willems, portefeuillehouder van het vastgoed in de stad, waaronder Omnisport: “We zijn blij met Omnisport. Het voldoet nu weer helemaal aan de eisen van deze tijd en het is een prachtig voorbeeld van een samensmelting van ondernemerschap en sport. Mede dankzij Libéma is het een plek van wereldklasse waarmee Apeldoorn zich echt op de kaart zet als topsportstad en gastheer van uiteenlopende evenementen, nationaal én internationaal.”

Topsportaccommodatie

Wethouder van sport, Nathan Stukker: “Omnisport is de enige sportlocatie in Nederland met een A-status voor baalwielrennen. Veel van de Olympische winnaars in Tokio trainen op onze baan. Daar zijn we uiteraard hartstikke trots op. Net als op alle andere sporters die hier dagelijks op wereldniveau trainen en wedstrijden rijden. Maar niet alleen de sporters, ook de organisatoren leveren topprestaties in Omnisport. Jaarlijks vinden er WK’s, EK’s en andere sportevenementen zoals volleybal en atletiek van het hoogste niveau plaats. Dat zorgt voor grote aantrekkingskracht voor de stad en is goed voor de breedtesport.”

Omnisport werd op 14 november 2008 geopend. Met de 250 meter Wielerbaan, de Indoor Atletiekbaan en de Topsporthal is het complex samen met de vele vergader- en congresfaciliteiten dé grootste topsportaccommodatie van Noord-Oost Nederland en de derde van heel Nederland. Omnisport is beloond met de A-status, waardoor het de enige accommodatie is in Nederland die geschikt is voor het organiseren van Wereld- en Europees kampioenschappen baanwielrennen. Ook vinden er WK’s en EK’s plaats van volleybal en atletiek

Kampioenen

Omnisport is de trainingsbasis van Dynamo, de Nederlands Kampioen volleybal 2021 en het Nederlands baanwielrenteam. Olympisch kampioenen Shanne Braspennicx en Jeffrey Hoogland hebben de baan in Apeldoorn als thuisbasis.

Sinds de opening zijn er veel grote sportevenementen georganiseerd, waaronder de Wereldkampioenschappen baanwielrennen, de Wereldkampioenschappen para-cycling, de World League volleybal en de World Grand Prix volleybal. De maand februari staat jaarlijks in het teken van de Nederlandse Kampioenschappen atletiek.

In 2016 startten de deelnemers van de Giro d’Italia vanaf het middenterrein.

088 - 9000 390