Het WK Paracycling keert in 2019 terug naar Apeldoorn

De Wereldkampioenschappen baanwielrennen voor sporters met een beperking keren in 2019 terug naar Apeldoorn. In 2015 was Omnisport al gastheer van dit mooie evenement. Van 14 t/m 17 Maart 2019 vindt dit evenement wederom in Omnisport plaats.

Iets meer dan een jaar na het WK baanwielrennen vindt ook het WK Paracycling plaats op de wielerbaan van Omnisport. Dit toernooi is voor de deelnemers het belangrijkste kwalificatietoernooi in aanloop naar de Paralympische spelen van Tokio 2020. Mede door dit gegeven lijkt het toernooi te kunnen rekenen op het sterkst mogelijke deelnemersveld. Met de Wereldkampioenschappen paracycling wordt in Gelderland het jaar van aangepaste sporten (2018) met een paar maanden officieus verlengd. Daarnaast zijn zowel gemeente als provincie sterk betrokken bij het evenement en wordt het volgende gezegd (bron: teamnl.nl).

Ook de provincie Gelderland en de gemeente Apeldoorn zijn bijzonder trots op het binnenhalen van dit mondiale baanwielerspektakel: ”We vinden als provincie breedtesport- en topsportevenementen erg belangrijk aldus gedeputeerde Jan Markink. Daarbij is sporten voor mensen met een beperking een belangrijk speerpunt in ons sportbeleid. Ik ben blij dat we dit mooie evenement in Gelderland mogen organiseren en ervan overtuigd dat dit evenement bijzonder inspirerend zal zijn. Zowel om te laten zien dat iedereen mee kan doen en kan sporten, maar ook voor bedrijven om te ontmoeten en voor sportverenigingen om nog meer mensen enthousiast te maken voor de wielersport.” Wethouder Nathan Stukker van de gemeente Apeldoorn: ”We zijn ontzettend blij dat Apeldoorn naast de WK baanwielrennen in 2018 ook in 2019 als gaststad mag optreden voor de WK para-baanwielrennen.” 

 

088 - 9000 390