Kunstwerk EK Baanwielrennen is verhuisd naar Omnisport

Kunstenaar Will-Yoow maakte speciaal voor het EK Baanwielrennen 2024 een kleurrijk kunstwerk. De creatie werd afgelopen december onthuld door baanwielrenner Harrie Lavreysen en versierde maandenlang de fietsenstalling aan de Apeldoornse Parklaan. Tijd voor een nieuwe bestemming! Met trots delen we dat dit 10 bij 2 meter grote kunstwerk sinds kort bij Omnisport hangt.

Bekijk de video en ontdek hoe kunstenaar Will-Yoow het kunstwerk maakte.

Speciaal voor de gelegenheid vroeg Omnisport aan kunstenaar Will-Yoow om het verhaal achter zijn kunstwerk te vertellen.

Wat inspireerde je om een negen panelen tellend kunstwerk te maken?
Kunstenaar Will-Yoow: “De volle focus en inspiratie stond in het teken van het EK Baanwielrennen bij Omnisport. Ik heb geprobeerd om de diversiteit van de verschillende onderdelen, mannen en vrouwen uit te beelden. Door de heldere kleuren en het lijnenspel krijg je veel energie in het schilderij. Dat sluit perfect aan bij de sport vol kracht, tactiek en enorme snelheid.”

Het EK Baanwielrennen was voor alle betrokkenen een hele beleving. Hoe zit dat bij jou?
Kunstenaar Will-Yoow:  “Ik ben een ervaring rijker. Toen ik aan deze opdracht begon, had ik geen kennis van deze tak van sport. Ook niet van de sporters. Tijdens het maken van het werk verdiepte ik mezelf steeds meer. Ik bekeek video’s van de trainingen van Harrie Lavreysen en kreeg bewondering voor de passie die hij voor het fietsen heeft. Dit is dezelfde passie die ik heb voor het maken van kunst. Toen ik hem zag racen en zijn monster move uit zag halen, zat ik te juichen en was ik echt mega trots. Hierdoor heb ik veel bewondering voor de sport gekregen. Het is mooi om midden in het schilderij zijn handtekening te hebben staan.”

088 - 9000 390