Nations League uitgesteld tot na Olympische Spelen

Persbericht Nevobo
13 maart 2020

“De wereldvolleybal federatie FIVB heeft bekend gemaakt dat de Volleyball Nations League (VNL) 2020 wordt uitgesteld tot na de Olympische Spelen van Tokio. Dit naar aanleiding van de uitbraak van het coronavirus. De FIVB neemt de beslissing in dit stadium omdat ‘de gezondheid en het welzijn van de spelers, officials en fans de hoogste prioriteit heeft. Deze voorzorgsmaatregelen worden ingesteld in het beste belang van alle betrokkenen’. De eerste speelronde stond gepland voor 19 tot en met 21 mei en zou in Apeldoorn worden afgewerkt.

“Dit is enorm balen, maar dit is overmacht”, stelt Michel Everaert, directeur evenementen bij de Nevobo. “Hoe vervelend dit ook is, we begrijpen de beslissing om het toernooi uit te stellen. Veel mensen hebben al een ticket voor de wedstrijden gekocht. Wij gaan in overleg met onze ticketleverancier om de ticketkopers een goede oplossing aan te bieden. Hierover worden ze op korte termijn geïnformeerd.”

In hun statement zegt de FIVB dat ‘de beslissing om de VNL uit te stellen ervoor zorgt dat spelers en speelsters zich kunnen focussen op hun gezondheid en het zorgt ervoor dat nationale competities de ruimte krijgen om hun kampioenschappen, die nu veelal uitgesteld zijn, te kunnen voltooien als de situatie verbetert.’

Beachvolleybal
In hetzelfde bericht stelt de FIVB dat er voor de beachvolleybalkalender op dit moment nog geen beslissingen worden genomen naast maatregelen die al zijn geïmplementeerd. Ze zullen per toernooi bekijken of het doorgang kan vinden. Het eerstvolgende toernooi dat op de kalender staat voor de Nederlandse teams van Beachvolleybal Team Nederland is het viersterrentoernooi van Cancún in Mexico dat start op 24 maart. Vooralsnog gaat dit gewoon door.”

Zodra er een nieuwe datum bekend is wordt dit bekend gemaakt via volleybal.nl en deze website.

088 - 9000 390