Omnisport Apeldoorn behaalt het GOUDEN Team:Fit certificaat

Zij zijn de eerste sportlocatie in de Gemeente Apeldoorn met een Gouden horeca!

Omnisport Apeldoorn heeft haar Sportcafé aangevuld met betere keuzes en de uitstraling van hun horeca aangepast naar een gezondere sportomgeving. Naast het vaste assortiment biedt Omnisport zo haar bezoekers ook een ruim aanbod met betere keuzes.

Omnisport Apeldoorn kenmerkt zich door vele (top)sport evenementen die er jaarlijks plaatsvinden. Niet alleen topsporters zijn met hun voeding bezig, Omnisport zag dat haar bezoekers ook steeds meer bewust bezig waren met voeding. De vraag naar een gezondere optie tijdens (sport)evenementen groeide.  Steeds meer mensen beseffen het belang van gezond en eerlijk eten. Daarnaast is het voor onze koks natuurlijk ontzettend belangrijk dat gezond, eerlijk en puur eten ook gewoon lekker is en dat er, naast het gebruikelijke aanbod, juist een gezonder alternatief geboden wordt!

Deze stap heeft ertoe geleid dat het horecateam onder leiding van chef-kok John van Helmond zaterdag 15 februari om 11:30 uur het GOUDEN certificaat door Team:Fit Coach Désirée Holstege uitgereikt krijgt. Wethouder Maarten van Vierssen is namens de Gemeente Apeldoorn ook bij dit moment aanwezig.

Sportcafé Omnisport
Het team van Omnisport heeft hard gewerkt om de Team:Fit aanpak binnen hun Sportcafé vorm te geven. Een gezondere uitstraling en een gezonder aanbod staan centraal. Het oog van bezoekers valt meteen op de betere keuzes hartige en zoete snacks, vers fruit en snackgroenten. En er is altijd water beschikbaar in de vorm van een watertapkan op de bar. De bezoekers zijn blij met dit aanbod dat verleidt om gezonder te kiezen.

Omnisport heeft het Sportcafé samen met de Team:Fit Coach gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines van het Voedingscentrum, kennispartner van Team:Fit. Der visie erachter: jongeren zijn de toekomst. Willen we dat zij gezonder leven, dan is het belangrijk dat zij ook in de sportkantines/horeca gezondere keuzes kunnen maken. Ervaren dat gezonder eten lekker en heel gewoon is, helpt hun een gezonder eetpatroon te ontwikkelen.

Omnisport blijft zich inzetten voor een gezondere omgeving binnen hun locatie. Dit kan tijdens een opstapavond voor amateurs die graag willen baanwielrennen, maar natuurlijk vooral ook tijdens (sport)evenementen als de Volleybal Nations League, het NK Junioren Atletiek en de Crossfitt competitie Lowlands Throwdown. Daarbij blijft Omnisport een vinger aan de pols houden bij de bezoekers van de evenementen om hierin het assortiment actueel en naar wens van de bezoekers en organisatoren te houden.

Chef-kok John van Helmond over de ervaring met Team:Fit: “Van het eerste gesprek tot nu hebben wij de begeleiding en coaching vanuit Team:Fit als bijzonder motiverend en constructief ervaren. Draagvlak binnen het team creëren, scherp kijken naar aanbod, wens en mogelijkheden, maar dat we nu een assortiment hebben waar we iedere bezoeker mee kunnen faciliteren. Een prachtig voorbeeld hiervan is het succes van het gezondere aanbod dat we de bezoekers van het OKT 2020 (Olympisch Kwalificatie Toernooi) konden bieden. Maar ook vanuit de vaste gasten in ons Sportcafé krijgen we alleen maar positieve feedback op de betere keuzes die ze nu kunnen maken.”

Team:Fit
Team:Fit is een initiatief van JOGG (Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst). Team:Fit zet zich in voor een gezondere sportomgeving, onder andere door het aanbod in de sportkantines en horeca in de sportaccommodaties gezonder te maken. Ook is er aandacht voor beleid op het gebied van roken en alcohol. Als team doen we dit samen met gemotiveerde ouders, sportclubs, sportaccommodaties, vrijwilligers, experts en partners.

Team:Fit genot de sportaccommodaties om bezoekers te verleiden tot het maken van de gezondere keuze. Dit door in te zetten op een gevarieerd assortiment, een gezondere uitstraling en het enthousiasmeren van de leden en bezoekers voor dat gezondere aanbod. Niet door friet te verbieden, maar door daarnaast betere keuzes aan te bieden en die goed aantrekkelijk te maken. Zo wordt de gezondere keuze de makkelijkste keuze.

Een van de partners van Team:Fit is de Atletiekunie. Als het aan de Atletiekunie ligt, zullen er binnen de kantines van haar clubs en een sportaccommodatie, zoals Omnisport meer gezondere producten te vinden zijn. Samen met Team:Fit zet de Atletiekunie zich hier in de komende jaren voor in door haar clubs te helpen om hun kantine of horeca gezondere alternatieven aan te bieden.

JOGG Apeldoorn – Gezond Apeldoorn
Sinds eind 2014 is Apeldoorn JOGG gemeente en zet zij zich in voor Gezond Apeldoorn. Waar de gemeente zich in de beginjaren nog alleen richtte op kinderen met overgewicht, wil de gemeente zich vanaf dit jaar inzetten voor een gemeente waarin een gezonde leefstijl voor iedereen de normaalste zaak van de wereld is. Op scholen, bij sportverenigingen, op het werk, eigenlijk overal. Een gezonde leefstijl daar kan je niet vroeg genoeg mee beginnen. Want ook hier geldt: een goed begin, is het halve werk!

Deze gezonde leefstijl past ook prima in de ambities die Apeldoorn heeft als Comfortabele gezinsstad, waarin we willen dat onze inwoners veilig en gezond opgroeien en de stad optimaal benut kan worden voor allerlei vormen van sporten en bewegen. Sport en Bewegen in onze buitenruimtes of in onze veelheid aan sportaccommodaties. Gemeente Apeldoorn is dan ook zeer enthousiast over de samenwerking met Team:Fit en hoopt dat er nog vele Gezondere Sportkantines volgen!

088 - 9000 390