Omnisport: A-status locatie voor medische congressen

Als Nederlands grootste indoor sportlocatie heeft Omnisport de organisatoren van medische congressen verrassend veel te bieden. Zo leent het zakelijke en sportieve congrescentrum zich perfect voor congressen van 50 tot 500 personen en zorgen combinaties met de topsporthal en wieler- en atletiekhal voor congresmogelijkheden tot 15.000 personen. Bovendien bracht stichting Code Geneesmiddelenreclame (CGR) een positief advies uit over Omnisport. Dit betekent dat de ligging, uitstraling en faciliteiten van de locatie geschikt zijn voor het houden van een medisch congres.

Meer weten over het organiseren van een medisch congres bij Omnisport? Scroll verder en ontdek wat Omnisport een A-status locatie voor medische congressen maakt. 

1. Positieve beoordeling door CGR

Op 10 november 2023 bracht stichting Code Geneesmiddelenreclame (CGR) een advies (A23.016) uit. In dit advies is Omnisport getoetst als passende locatie voor medische congressen. Het oordeel is voorwaardelijk positief. Dit betekent dat zowel de uitstraling en faciliteiten van Omnisport Apeldoorn, alsmede de geografische ligging geschikt zijn voor het houden van een medisch congres. Organisatoren mogen een medisch congres bij Omnisport houden, op voorwaarde dat zij zich houden aan de gedragscode voor interacties tussen farmaceutische bedrijven en zorgprofessionals.

2. Geografische ligging

In de positieve beoordeling door CGR wordt ook de ligging van Omnisport Apeldoorn benoemd:

“De geografische ligging van Omnisport in Apeldoorn is centraal in Nederland. Bovendien is de locatie zowel met het openbaar vervoer als de auto goed bereikbaar en is er ruime parkeergelegenheid. Daarmee is de locatie geografisch gezien eveneens voldoende objectief gerechtvaardigd.”

3. Beursvloer

Omnisport Apeldoorn heeft verschillende ruimtes die geschikt zijn als beursvloer bij een medische congres. Deze ruimtes zijn te combineren met het cateringplein om bezoeken aan het beursplein en bijbehorende stands te stimuleren.

In het zakelijke en sportief ingerichte congrescentrum kunnen congressen van 50 tot 500 personen georganiseerd worden. Voor grotere groepen zijn de imposante wielerhal en functionele topsporthal in te zetten als plenaire ruimte. Door te combineren is Omnisport geschikt voor bijeenkomsten tot wel 15.000 personen.

4. Gezonde voeding

Bijeenkomsten waarin een gezonde levensstijl, sport, het behalen van doelen, vitaliteit of duurzaamheid centraal staan, harmoniëren perfect met de uitstraling van Omnisport Apeldoorn. Daarbij verzorgt onze Food & Beverages afdeling graag jouw horecaprogramma op maat. Bij het samenstellen van jouw horecaprogramma hebben we aandacht voor gezonde voeding die aansluit bij een actieve en duurzame levensstijl.

5. Ervaring met medische congressen

Er vonden al meerdere medische congressen plaats bij Omnisport Apeldoorn. Zo was Omnisport onder andere de locatie voor het vijftigjarige bestaan van de Nederlandse Vereniging voor Klinische Fysica (NVKF). Ook vond het jaarcongres van de Nederlandse Vereniging voor Arthroscopie (NVA) al eens bij Omnisport plaats. Organiseer je een medisch congres? Dan is het belangrijk om rekening te houden met de gedragscode voor interacties tussen farmaceutische bedrijven en zorgprofessionals. Omnisport denkt met je mee en helpt je om van jouw evenement een succes te maken.

Wist je bijvoorbeeld dat:

  • … er geen geneesmiddelenreclame getoond mag worden op de beursvloer van een gemengd wetenschappelijk congres (beroepsbeoefenaren en niet-beroepsbeoefenaren; non-HCP’s).
  • … maaltijdkosten volgens de gedragscode gemaximeerd zijn tot €75,- per maaltijd. Ons horecalabel kan je helpen om een passend menu samen te stellen.

Wil jij jouw medisch congres bij Omnisport organiseren?

/ / Nederlandse Vereniging voor Klinische Fysica (NVKF) & HOEZO! Projectmanagement

"We hebben een hele fijn ervaring gehad met ons evenement bij Omnisport. De collega's van Omnisport dachten goed mee en waren gedurende de dag ook heel goed bereikbaar. De deelnemers van het congres hebben een geweldige dag gehad en hebben hun lustrum goed kunnen vieren, ook dankzij Omnisport!"

Heb je een vraag of wil je meer weten?

088 - 9000 390