Harrie Lavreysen en Libéma Profcycling bundelen krachten: UCI Track Champions League komt naar Omnisport

Harrie Lavreysen en Libéma Profcycling maken bekend dat hun eerste gezamenlijke evenement de prestigieuze UCI Track Champions League is, die op 29 en 30 november 2024 in Omnisport Apeldoorn zal plaatsvinden. Dit zal zeker niet de laatste aankondiging zijn van beide partijen. Gedurende de Olympische cyclus van 2024-2028 gaan Lavreysen en Libéma Profcycling zich gezamenlijk inzetten voor de promotie van de wielersport in Nederland.

“Met een hart voor de sport is deze samenwerking heel natuurlijk tot stand gekomen. Met een renner van absolute wereldklasse als Harrie, momenteel dé ambassadeur van het Nederlandse wielrennen, werken wij met passie voor de sport. We willen de wielersport attractiever en bekender maken,” aldus Rens Kamphuis van Libéma Profcycling.

Sport promoten

Lavreysen voegt hieraan toe: “Tijdens mijn carrière wil ik ook wat terug kunnen doen voor de sport, voor de jeugd, een inspirator zijn en daarmee ook een maatschappelijke rol vervullen. Mijn doel is om zoveel mogelijk mensen op de fiets te krijgen. Een bredere rol bij de Nederlandse wielerevenementen waarbij gekeken wordt naar hoe de sport gepromoot wordt past goed bij de rol die ik vooral vervul: die van baanwielrenner. Dit in samenwerking met de grootste wielerorganisator in Nederland maakt het een combinatie om langdurig mee aan de slag te gaan”

UCI Track Champions League

Het eerste gezamenlijke evenement, de UCI Track Champions League, sluit naadloos aan bij de ambities en het indrukwekkende track record van Libéma Profcycling, dat tal van nationale, Europese en wereldkampioenschappen op zijn naam heeft staan. “Er komt de komende jaren veel meer moois aan,” zegt Kamphuis. “Niet voor niets start de samenwerking met Harrie op dit moment.”

Impact maken

Hoewel Lavreysen zich momenteel richt op de Olympische Spelen in Parijs, kijkt hij ook naar de periode daarna om zijn nalatenschap te beginnen. “Ik wil mij echt inzetten voor het wielrennen nu ik nog het verschil kan maken. Vaak richten renners zich tijdens hun carrière voornamelijk op het rijden zelf, en pas daarna op een maatschappelijke rol. Ik probeer dit de komende jaren meer te verweven, waardoor de impact groter kan worden. Onze ambities sluiten perfect op elkaar aan, en daarom kijken we samen naar de toekomst.”

Toekomstige evenementen worden op een later moment bekendgemaakt. Voor Lavreysen ligt de focus eerst op Parijs.

De ticketverkoop voor de UCI Track Champions League in Omnisport Apeldoorn start binnenkort. Wil jij er als eerste bij zijn? 

Registreer jezelf op de website

088 - 9000 390